Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zemiakové pirôžky plnené kuracím mäsom

20.03.2017 (10/2017) Príprava: 40 minút; Množstvo: 20 kusov
Zemiakové pirôžky plnené kuracím mäsom
1 fotografia v galérii
Zemiakové pirôžky plnené kuracím mäsom
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

400 g uvarených a ošúpaných zemiakov, 250 g polohrubej múky, 100 g masla, 300 g údeného kuracieho mäsa, soľ, celú rascu, 2 bielky, tuk na vymastenie a múku na vysypanie plechu

POSTUP:

1. Kuracie mäso najemno pomelieme. Zemiaky nastrúhame do misy, kde k nim pridáme soľ, múku a maslo. Suroviny spracujeme na hladké cesto, ktoré vyvaľkáme na plát hrubý 4 mm.

2. Z cesta vykrajujeme štvorce 10 x 10 cm. Do stredu každého štvorca dáme lyžicu kuracieho mäsa. Cesto preložíme cez polovicu do tvaru trojuholníka.

3. Naplnené pirohy preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme rascou. Upečieme do zlatista v rúre vyhriatej na 200 °C.

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Plynová rúra: stupeň 4

Čas pečenia: 25 minút

 


Máte v práci vražedné tempo? Nedostatkom oddychu ohrozujete svoje zdravie i život
Deti bez práv? Úrady vo vymáhaní alimentov zo zahraničia zlyhávajú, matky sú odkázané na seba
Komu budú William a Kate vládnuť? Spojené kráľovstvo je na rozpadnutie!

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×