Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Smotanové stehná

18.03.2017 (10/2017) Príprava: 20 minút; Množstvo: 4 porcie
Smotanové stehná
1 fotografia v galérii
Smotanové stehná
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

4 kuracie stehná, 1 lyžičku sušeného cesnaku, 1 hrnček kyslej smotany, soľ, strúhanku na obaľovanie

POSTUP:

1. Stehná očistíme, umyjeme, osušíme a potrieme soľou. V mise rozmiešame smotanu s cesnakom a do zmesi stehná na noc namočíme.

2. Odležané stehná obalíme v strúhanke a poukladáme do pekáča. Podlejeme vodou.

3. Pekáč preložíme do vyhriatej rúry a stehná pečieme 30 minút odokryté. Potom ich zakryjeme a dopekáme domäkka. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3–4

Čas pečenia: 35 – 40 minút

NÁŠ TIP: Do smotanovej marinády môžete pridať aj iné chute, ako napríklad nasekanú cibuľu, karí či štipku škorice.

 


Oscarová Kate Winslet sa po rokoch priznala: Chcela som byť herečkou, toto som musela znášať!
Ministerstvo dopravy platí funkciu cyklokoordinátora: Chce, aby Slováci nechali autá doma
Škoda Octavia po facelifte: Taká zvláštna ešte nebola, v tejto verzii sa už približuje k Superbu

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×