Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Dobré rady do kuchyne: Chcete mať cestoviny uvarené do minúty? Skúste tento trik!

13.03.2017 (8/2017) Poradíme vám tiež, ako sa dajú zachrániť kuchynské utierky, ako skladovať v zásuvke nože bez rizika, že sa porežete, ako pri vysmážaní zistíte, či je už olej rozpálený, alebo ako dosiahnete, že vám karfiol pri varení nezožltne.
Dobré rady do kuchyne: Chcete mať cestoviny uvarené do minúty? Skúste tento trik!
4 fotografie v galérii
Ilustračná snímka
Autor fotografie: Shutterstock‎

Nevyhadzujte ich!

Najšpinavšou časťou mnohých kuchýň sú kuchynské utierky. I keď sa vám to niekedy možno nezdá, aj tie sa dajú vyprať. Stačí, ak ich necháte na noc namočené v horúcej vode s trochou saponátu a jedlej sódy. Následne ich operte na programe s vyváraním. Podarilo sa? Sú čisté?

4 fotografie v galérii Zdroj: Shutterstock‎

Na nože

Skladujete nože v zásuvkách? A dokonca bez ochranného obalu? Ešte sa vám nestalo, že by ste sa porezali? Tomu sa naozaj hovorí šťastie. My však máme pre vás vynikajúci tip, ktorý vás ochráni pred porezaním. Na špičku noža zapichnite korkový štupeľ od vína a možnosť, že sa porežete pri vyberaní noža, znížite na minimum.

Ako zistiť, či už je olej rozpálený?

Možností je niekoľko. Vhodíte do oleja kúsok jedla, alebo doň vložíte drevenú rukoväť z varešky. Ak sa okolo nej začnú robiť bublinky, olej je dostatočne rozpálený a môžete sa pustiť do vyprážania.

4 fotografie v galérii Zdroj: Shutterstock‎

Aby karfiol nezožltol

Ako na to? Stačí, aby ste do vody, v ktorej ho varíte, pridali pohár mlieka s trochou soli. Karfiol zostane dlho krásne biely.

Preč so škvrnami!

Tradičný a rokmi osvedčený spôsob, ako sa zbaviť škvrny od červeného vína, asi už poznáte. Soľ. Máme pre vás ďalší tip, ktorý je rovnako rýchlo účinný. Na vínovú škvrnu nakvapkajte citrónovú šťavu, nechajte aspoň 20 minút pôsobiť a potom oblečenie vyperte v práčke.

4 fotografie v galérii Zdroj: Shutterstock‎

Cestoviny do minúty?

Neveríte, že sa to dá? Dá a veľmi jednoducho! Stačí myslieť na varenie jedla už dopredu a cestoviny si namočiť vo vode cez noc. Na úplné zmäknutie postačí, ak ich povaríte menej ako minútu.

 


Máte v práci vražedné tempo? Nedostatkom oddychu ohrozujete svoje zdravie i život
Deti bez práv? Úrady vo vymáhaní alimentov zo zahraničia zlyhávajú, matky sú odkázané na seba
Komu budú William a Kate vládnuť? Spojené kráľovstvo je na rozpadnutie!

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×