Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Palacinky plnené zemiakmi

16.03.2017 (9/2017) Príprava: 35 minút; Množstvo: 4 porcie
Palacinky plnené zemiakmi
1 fotografia v galérii
Palacinky plnené zemiakmi
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

2 vajcia, 100 ml mlieka, 150 až 200 g hladkej múky, soľ, olej na opekanie,

Plnka: 50 g masla, 1 malá cibuľa, 50 g slaniny, 400 g uvarených zemiakov

POSTUP:

1. V mise rozmiešame vajcia s mliekom a múkou na riedke cesto. Pridáme štipku soli. Necháme 10 až 15 minút odležať. Na mierne pomastenej panvici z cesta upečieme tenké palacinky.

2. Cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame. Slaninu nakrájame na kocky. Na panvici rozpustíme maslo, na ktorom opečieme cibuľu so slaninou. Uvarené zemiaky rozpučíme a zmiešame so slaninovou zmesou.

3. Hotové palacinky naplníme zemiakovou plnkou a ihneď podávame.

 


Oscarová Kate Winslet sa po rokoch priznala: Chcela som byť herečkou, toto som musela znášať!
Ministerstvo dopravy platí funkciu cyklokoordinátora: Chce, aby Slováci nechali autá doma
Škoda Octavia po facelifte: Taká zvláštna ešte nebola, v tejto verzii sa už približuje k Superbu

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×