Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Palacinky plnené zemiakmi

16.03.2017 (9/2017) Príprava: 35 minút; Množstvo: 4 porcie
Palacinky plnené zemiakmi
1 fotografia v galérii
Palacinky plnené zemiakmi
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

2 vajcia, 100 ml mlieka, 150 až 200 g hladkej múky, soľ, olej na opekanie,

Plnka: 50 g masla, 1 malá cibuľa, 50 g slaniny, 400 g uvarených zemiakov

POSTUP:

1. V mise rozmiešame vajcia s mliekom a múkou na riedke cesto. Pridáme štipku soli. Necháme 10 až 15 minút odležať. Na mierne pomastenej panvici z cesta upečieme tenké palacinky.

2. Cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame. Slaninu nakrájame na kocky. Na panvici rozpustíme maslo, na ktorom opečieme cibuľu so slaninou. Uvarené zemiaky rozpučíme a zmiešame so slaninovou zmesou.

3. Hotové palacinky naplníme zemiakovou plnkou a ihneď podávame.

 


Boli čarovné alebo si to iba namýšľala? Toto topánky len tak bežne nerobia!
Nové Čičmany? Kultúrny poklad Slovenska je na vymretie, život mu má vrátiť odvážna výstavba
Schwarzeneggerovi tlieska celý svet: Fanúšika za nenávistnú reakciu úplne uzemnil!

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×