Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Brokolicová nátierka

14.03.2017 (9/2017) Príprava: 20 minút; Množstvo: 4 porcie
Brokolicová nátierka
1 fotografia v galérii
Brokolicová nátierka
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

300 g brokolice, 2 strúčiky cesnaku, 3 lyžice kyslej smotany, 2 lyžice majonézy, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP:

1. Brokolicu rozoberieme na ružičky, očistíme a uvaríme vo vriacej osolenej vody. Po uvarení mäkkú a ešte horúcu brokolicu najemno nasekáme a necháme vychladnúť.

2. Cesnak ošúpeme a pretlačíme. V miske zmiešame smotanou s majonézou a cesnakom. Ochutíme soľou a korením.

3. Do smotanovej zmesi zamiešame brokolicu a dáme na chvíľu do chladničky. Nátierku podávame s tmavým chlebom alebo pečivom.

 

NÁŠ TIP: Brokolicu môžete vymeniť aj za karfiol. Treba ho však uvariť s niekoľkými kvapkami octu, aby nebol priveľmi aromatický.

 


Boli čarovné alebo si to iba namýšľala? Toto topánky len tak bežne nerobia!
Nové Čičmany? Kultúrny poklad Slovenska je na vymretie, život mu má vrátiť odvážna výstavba
Schwarzeneggerovi tlieska celý svet: Fanúšika za nenávistnú reakciu úplne uzemnil!

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×