Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Brokolicová nátierka

14.03.2017 (9/2017) Príprava: 20 minút; Množstvo: 4 porcie
Brokolicová nátierka
1 fotografia v galérii
Brokolicová nátierka
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

300 g brokolice, 2 strúčiky cesnaku, 3 lyžice kyslej smotany, 2 lyžice majonézy, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP:

1. Brokolicu rozoberieme na ružičky, očistíme a uvaríme vo vriacej osolenej vody. Po uvarení mäkkú a ešte horúcu brokolicu najemno nasekáme a necháme vychladnúť.

2. Cesnak ošúpeme a pretlačíme. V miske zmiešame smotanou s majonézou a cesnakom. Ochutíme soľou a korením.

3. Do smotanovej zmesi zamiešame brokolicu a dáme na chvíľu do chladničky. Nátierku podávame s tmavým chlebom alebo pečivom.

 

NÁŠ TIP: Brokolicu môžete vymeniť aj za karfiol. Treba ho však uvariť s niekoľkými kvapkami octu, aby nebol priveľmi aromatický.

 


Oscarová Kate Winslet sa po rokoch priznala: Chcela som byť herečkou, toto som musela znášať!
Ministerstvo dopravy platí funkciu cyklokoordinátora: Chce, aby Slováci nechali autá doma
Škoda Octavia po facelifte: Taká zvláštna ešte nebola, v tejto verzii sa už približuje k Superbu

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×