Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Gazdovská špecialita

10.03.2017 (9/2017) Príprava: 15 minút; Množstvo: 4 porcie
Gazdovská špecialita
1 fotografia v galérii
Gazdovská špecialita
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

1,5 kg kyslej kapusty, 200 ml vody, 12 stredne veľkých zemiakov, soľ, 300 g tlačenky, 2 jaternice, 2 cibule, olej, 4 lyžice hrubej múky

POSTUP:

1. Kyslú kapustu podľa kyslosti premyjeme, vložíme do hrnca, zalejeme vodou a na miernom ohni 2 hodiny podusíme. Potom odoberieme 2 naberačky tekutiny, v ktorej rozmiešame múku. Túto zmes vylejeme späť do kapusty, dôkladne premiešame a povaríme ďalších 30 minút.

2. Ošúpané zemiaky povaríme v osolenej vode do polomäkka približne 15 minút. Potom vodu zlejeme, zemiaky necháme mierne vychladnúť a vydlabeme do nich väčšie otvory tak, aby nadobudli tvar korýtok.

3. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na malé kocky nakrájané tlačenku a jaternicu. Po desiatich minútach touto zmesou naplníme zemiakové korýtka. Pred podávaním korýtka s plnkou ešte na 5 minút zohrejeme v rúre. Podávame s uvarenou kyslou kapustou.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 20 minút

 


Oscarová Kate Winslet sa po rokoch priznala: Chcela som byť herečkou, toto som musela znášať!
Ministerstvo dopravy platí funkciu cyklokoordinátora: Chce, aby Slováci nechali autá doma
Škoda Octavia po facelifte: Taká zvláštna ešte nebola, v tejto verzii sa už približuje k Superbu

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×