Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hubové dolky

08.03.2017 (8/2017) Príprava: 30 minút; Množstvo: 4 porcie
Hubové dolky
1 fotografia v galérii
Hubové dolky
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

250 g zemiakov, 250 g čerstvých húb (hlivy alebo dubáky), 250 g polohrubej múky, soľ, mleté čierne korenie, olej, 1 balíček sušeného droždia, 2 vajcia, 500 ml mlieka

POSTUP:

1. Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na malé kocky a uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka.

2. Po uvarení zemiaky zlejeme a ešte horúce dobre rozšľaháme s mliekom. Pridáme múku, vajcia, droždie, soľ a dobre vymiešame.

3. Huby očistíme, podľa potreby nakrájame a krátko podusíme na rozohriatom oleji. Dobre okoreníme. Huby pridáme do cesta a necháme vykysnúť.

4. Z riedkeho vykysnutého cesta opekáme na panvici s otvormi na dolky malé dolky. Podávame so zeleninovým šalátom.

 


Oscarová Kate Winslet sa po rokoch priznala: Chcela som byť herečkou, toto som musela znášať!
Ministerstvo dopravy platí funkciu cyklokoordinátora: Chce, aby Slováci nechali autá doma
Škoda Octavia po facelifte: Taká zvláštna ešte nebola, v tejto verzii sa už približuje k Superbu

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×