Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Netradičný ryžový nákyp

06.03.2017 (8/2017) Príprava: 50 minút; Množstvo: 4 porcie
Netradičný ryžový nákyp
1 fotografia v galérii
Netradičný ryžový nákyp
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

150 g guľatej ryže, soľ, 100 ml smotany na šľahanie, 100 ml mrkvovej šťavy, 100 ml cviklovej šťavy, 5 sušených sliviek, 1 lyžičku jablkového octu, 200 g kompótových marhúľ, 2 žĺtky, 2 bielky, 1 lyžicu masla, 25 g hroznového cukru, škoricový cukor na posypanie

POSTUP:

1. Mrkvovú a cviklovú šťavu zmiešame a rozmixujeme v nej slivky. Do zmesi pridáme smotanu a všetko prelejeme do hrnca. Pridáme premytú a odkvapkanú ryžu a na miernom ohni za občasného premiešania uvaríme domäkka.

2. Uvarenú ryžu zmiešame s octom, cukrom a so žĺtkami. Zapekaciu misu vymastíme maslom. Na dno rozložíme polovicu ryže, na ktorú nanesieme na drobné kúsky pokrájané marhule. Na vrch dáme zvyšok ryže.

3. Pečieme 15 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Vyberieme, povrch posypeme škoricovým cukrom. Z bielkov vyšľaháme polotuhý sneh, ktorý nanesieme na nákyp a dáme do rúry ešte na 5 minút zapiecť.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 20 minút

 


Príbeh zúfalstva a znovuzrodenia: V Afganistane ho rozmetala mína, silu mu vrátil anjel s tvárou ženy
Umelecký kováč: Tito robí so železom divy, ak ide len o komerčné zarábanie, je to nuda, hovorí
Textár Elánu Juraj Soviar: Básnici žijú na okraji spoločnosti a sú finančne podhodnotení

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×