Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jahodová torta so snehom

04.03.2017 (8/2017) Príprava: 35 minút; Množstvo: 12 porcií
Jahodová torta so snehom
1 fotografia v galérii
Jahodová torta so snehom
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

150 g tuku na pečenie, 150 g práškového cukru, 150 g hrubej múky, 4 vajcia, 1 balíček vanilínového cukru, strúhanú kôru z 1 citróna, tuk na vymastenie a hrubú múku na vysypanie formy, 80 g jahodového džemu, 600 g čerstvých jahôd

Sneh: 4 bielky, 100 g kryštálového cukru, 20 g mandľových lupienkov

POSTUP:

1. Tuk na pečenie vyšľaháme v mise s cukrom do penista. Postupne do peny zašľaháme všetky žĺtky, vanilínový cukor, citrónovú kôru a múku. Bielky vyšľaháme na sneh, zapracujeme do cesta.

2. Cesto vylejeme na vymastenú a múkou vysypanú formu a dáme do vyhriatej rúry upiecť doružova. Po upečení vyberieme a ešte teplý korpus potrieme jahodovým džemom. Jahody očistíme, nakrájame na menšie kúsky a rozložíme ich navrch koláča.

3. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého opatrne zamiešame cukor. Sneh preložíme na jahody a vrch posypeme mandľovými lupienkami. Vložíme ešte na 5 minút do rúry a zapečieme. Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 25 minút

 


Príbeh zúfalstva a znovuzrodenia: V Afganistane ho rozmetala mína, silu mu vrátil anjel s tvárou ženy
Umelecký kováč: Tito robí so železom divy, ak ide len o komerčné zarábanie, je to nuda, hovorí
Textár Elánu Juraj Soviar: Básnici žijú na okraji spoločnosti a sú finančne podhodnotení

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×