Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kura na víne

26.02.2017 (7/2017) Príprava: 30 minút; Množstvo: 6 porcií
Kura na víne
1 fotografia v galérii
Kura na víne
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

1 kura, 100 g slaniny, 4 cibule, 400 ml hydinového vývaru, 300 g sterilizovaných fazuľových strukov, 1 lyžičku horčice, 2 lyžice citrónovej šťavy, 200 ml bieleho vína, 2 lyžice masla, 2 lyžice hladkej múky, 200 ml smotany na varenie, 1 lyžičku cukru, soľ, mleté čierne korenie, kurkumu, zmes bylinkového korenia

POSTUP:

1. Kura umyjeme, rozporciujeme, prípadne aj čiastočne vykostíme. Vo vyššom hrnci vyškvaríme nakrájanú slaninu, pridáme cibuľu a opražíme. Pridáme kúsky kuraťa, osolíme, okoreníme, ochutíme kurkumou a bylinkovým korením.

2. Opečieme z každej strany. Podlejeme časťou vývaru, prikryjeme a dusíme asi 30 minút. Priebežne podlievame. Potom pridáme nakrájané fazuľové struky, horčicu, citrónovú šťavu, cukor, víno a krátko podusíme.

3. Ak je omáčka riedka, zahustíme svetlou zápražkou z masla a múky. Ešte 20 minút dusíme. Ku koncu prilejeme smotanu, premiešame a krátko prevaríme.

 


Príbeh zúfalstva a znovuzrodenia: V Afganistane ho rozmetala mína, silu mu vrátil anjel s tvárou ženy
Umelecký kováč: Tito robí so železom divy, ak ide len o komerčné zarábanie, je to nuda, hovorí
Textár Elánu Juraj Soviar: Básnici žijú na okraji spoločnosti a sú finančne podhodnotení

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×