Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Sýta pikantná polievka

22.02.2017 (7/2017) Príprava: 20 minút; Množstvo: 4 porcie
Sýta pikantná polievka
1 fotografia v galérii
Sýta pikantná polievka
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

300 g hovädzieho mäsa, 150 g cibule, 100 g údenej klobásy, 1,5 litra vody, 150 g červenej hlávkovej kapusty, 3 stredne veľké zemiaky, 1 zelenú papriku, 3 strúčiky cesnaku, soľ, mletú rascu, mleté čierne korenie, majorán

POSTUP:

1. Umyté hovädzie mäso nakrájame na kocky. Nadrobno pokrájanú cibuľu dosklovita opražíme na oleji, pridáme mäso, klobásu a mierne opražíme s cibuľou. Osolíme, okoreníme, prisypeme rascu, podlejeme horúcou vodou a takmer domäkka udusíme.

2. Tesne pred dokončením pridáme na tenké pásiky nakrájanú kapustu s paprikou, na kocky nakrájané zemiaky a na kolieska nakrájanú klobásu. Dovaríme domäkka.

3. Pred dokončením polievku dochutíme prelisovaným cesnakom a majoránom. Podávame s nasekanou papričkou čili.

 


Príbeh zúfalstva a znovuzrodenia: V Afganistane ho rozmetala mína, silu mu vrátil anjel s tvárou ženy
Umelecký kováč: Tito robí so železom divy, ak ide len o komerčné zarábanie, je to nuda, hovorí
Textár Elánu Juraj Soviar: Básnici žijú na okraji spoločnosti a sú finančne podhodnotení

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×