Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Srdiečkový jahodáč

18.02.2017 (6/2017) Príprava: 30 minút; Množstvo: 12 porcií
Srdiečkový jahodáč
1 fotografia v galérii
Srdiečkový jahodáč
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

6 vajec, 300 g práškového cukru, 350 g hrubej múky, 1 prášok do pečiva, jahody, tuk na vymastenie a hrubú múku na vysypanie plechu, práškový cukor na posypanie

POSTUP:

1. Vajcia rozdelíme a bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky, cukor a 9 lyžíc teplej vody vyšľaháme do penista. K žĺtkom pridáme múku a prášok do pečiva a zapracujeme. Nakoniec pridáme sneh z bielkov.

2. Plech vymastíme a vysypeme múkou, vylejeme naň cesto a na vrch poukladáme očistené jahody.

3. Pečieme 15 až 20 minút v rúre vyhriatej na 180 ˚C. Vyberieme a necháme vychladnúť. Pred podávaním nakrájame na kocky a posypeme cukrom.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 15 až 20 minút

 


Príbeh zúfalstva a znovuzrodenia: V Afganistane ho rozmetala mína, silu mu vrátil anjel s tvárou ženy
Umelecký kováč: Tito robí so železom divy, ak ide len o komerčné zarábanie, je to nuda, hovorí
Textár Elánu Juraj Soviar: Básnici žijú na okraji spoločnosti a sú finančne podhodnotení

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×