Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Valentínske srdiečka

14.02.2017 (6/2017) Príprava: 40 minút; Množstvo: 40 kusov
Valentínske srdiečka
1 fotografia v galérii
Valentínske srdiečka
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

500 g hladkej múky, 3 vajcia, 190 g práškového cukru, 125 g masla, 125 g medu, 1 lyžičku sódy bikarbóny, 1 lyžičku perníkového korenia, 1 lyžičku kakaa, 1 vajce na potretie

Poleva: 150 g práškového cukru, 1 bielok, štipka škrobovej múčky

POSTUP:

1. Vo väčšej mise zmiešame preosiatu múku, rozšľahané vajcia, cukor, zmäknuté maslo, tekutý med, sódu bikarbónu, perníkové korenie a kakao. Vareškou všetko premiešame a potom rukami vymiesime hladké tuhšie cesto. Zabalíme do fólie a dáme na 2 až 3 hodiny odležať do chladničky.

2. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1/2 cm a povykrajujeme z neho srdiečka. Poprekladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme 5 až 7 minút. Po upečení vyberieme a ešte horúce medovníčky potrieme rozšľahaným vajcom. Necháme vychladnúť a zaschnúť.

3. V mise vyšľaháme do peny cukor, bielok a škrob. Polevu naplníme do vrecúška, odstrihneme jeden roh a polevu ozdobne nastriekame na srdiečka. Necháme zaschnúť a podávame.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 5 – 7 minút

 


Gwyneth Paltrow je poriadna divoška: Fanúšikovia sú z jej sexuálnych rád v rozpakoch!
U lekára
Zbojnícky guláš

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×