Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bravčová panenka s jablkami a pórom

20.02.2017 (5/2017) Príprava: 20 minút; Množstvo: 4 porcie
Bravčová panenka s jablkami a pórom
1 fotografia v galérii
Bravčová panenka s jablkom a pórom
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

1 jablko, 450 g póru, 4 lyžice olivového oleja, 4 rezne bravčovej panenky, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, 150 ml jablkového džúsu, 2 lyžice celozrnnej horčice, 200 ml smotany na šľahanie

POSTUP:

1. Jablko a pór nakrájame najemno. V panvici zohrejeme polovicu oleja a opekáme mäso dohneda 2,5 minúty z každej strany. Počas opekania raz obrátime. Vyberieme z panvice a odložíme do tepla.

2. Do panvice dáme zvyšok oleja, vložíme jablká a opekáme ich asi 2 minúty. Potom pridáme pór, petržlenovú vňať a podusíme 2 minúty. Pridáme džús, horčicu a smotanu, privedieme do varu a varíme ďalších 5 minút.

3. Mäso naservírujeme na taniere, polejeme omáčkou a podávame s novými zemiakmi s bylinkami.

 


Príbeh zúfalstva a znovuzrodenia: V Afganistane ho rozmetala mína, silu mu vrátil anjel s tvárou ženy
Umelecký kováč: Tito robí so železom divy, ak ide len o komerčné zarábanie, je to nuda, hovorí
Textár Elánu Juraj Soviar: Básnici žijú na okraji spoločnosti a sú finančne podhodnotení

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×