Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Chrumkavé zemiaky s jablkom

16.02.2017 (5/2017) Príprava: 15 minút; Množstvo: 8 porcií
Chrumkavé zemiaky s jablkom
1 fotografia v galérii
Chrumkavé zemiaky s jablkom
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

2 lyžice dijonskej horčice, 8 veľkých zemiakov, 100 ml olivového oleja, 2 jablká, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP:

1. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a rozštvrtíme. Vo väčšom hrnci privedieme do varu osolenú vodu. Zamiešame do nej horčicu, pridáme zemiaky a 7 minút povaríme.

2. Uvarené zemiaky zlejeme a ešte horúce v hrnci premiešame s olejom, aby sa úplne obalili. Odokryté necháme úplne vychladnúť.

3. Zemiaky potom preložíme do pekáča a dáme do rúry vyhriatej na 180 °C. Po 20 minútach k nim primiešame olúpané a jadierok zbavené jablká nakrájané na mesiačiky. Dopekáme ďalších 30 minút. Počas pečenia raz zemiaky aj jablká obrátime. Pred podávaním dobre osolíme a okoreníme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 50 minút

 


Gwyneth Paltrow je poriadna divoška: Fanúšikovia sú z jej sexuálnych rád v rozpakoch!
U lekára
Zbojnícky guláš

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×