Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Višňový koláč od babičky

10.02.2017 (5/2017) Príprava: 35 minút; Množstvo: 16 porcií
Višňový koláč od babičky
1 fotografia v galérii
Višňový koláč od babičky
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

500 g polohrubej múky, 250 g rastlinného tuku na pečenie, 100 g práškového cukru, 1 balíček prášku do pečiva, 100 g kyslej smotany, 1 balíček vanilínového cukru, 2 vajcia, 150 g nahrubo pomletých vlašských orechov, práškový cukor na posypanie

Plnka: 750 ml višňového kompótu, 150 g višňového džemu, 50 g práškového cukru, 1 balíček Zlatého klasu

POSTUP:

1. V mise zmiešame múku, zmäknutý tuk, cukor, prášok do pečiva, smotanu, vanilínový cukor a vajcia. Vypracujeme vláčne cesto. Asi 1/4 cesta odložíme do chladničky. Zvyšné cesto rozvaľkáme a vyložíme ním plech vystlaný papierom na pečenie.

2. Višňový kompót zlejeme, šťavu zachytíme a višne vykôstkujeme. Pokladieme ich na cesto v plechu. Šťavu z kompótu zmiešame s džemom a so Zlatým klasom. Zmes za stáleho miešania uvaríme na hustý krém. Odstavíme a necháme vychladnúť. Vychladnutý krém nanesieme na višne.

3. Odložený zvyšok cesta zmiešame s orechmi a nastrúhame navrch koláča. V rúre vyhriatej na 180 °C pečieme asi 25 minút. Hotový koláč vyberieme, necháme vychladnúť a pocukrujeme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 25 minút

 


Senegalský Dakar: Z miesta krutého obchodu s otrokmi je dnes jedna z najtolerantnejších metropol sveta
Tomáš Bezdeda o účinkovaní v speváckej šou aj neúspešných vzťahoch: Porovnáva ženy s Adelou?
Nemám žiadne sebavedomie! Začala som študovať v meste, neviem si zvyknúť na takýto štýl života

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×