Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zemiakové rezne plnené hubami

30.10.2015 Príprava: 40 minút; Množstvo: 6 porcií
Zemiakové rezne plnené hubami
5 fotografií v galérii
Zemiakové rezne plnené hubami
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

500 g zemiakov, soľ, 160 g krupicovej múky, 2 vajcia, 30 g masti, 30 g cibule, 200 g čerstvých alebo sušených húb, celú rascu, mleté čierne korenie, masť na vyprážanie, hrubú múku na posypanie dosky

POSTUP:

1. Zemiaky uvaríme v šupe, zlejeme, ošúpeme, prelisujeme do väčšej misy a necháme vychladnúť. K zemiakom potom pridáme 1 vajce, soľ, múku a všetko spolu zamiešame. Vypracujeme hladké cesto, ktoré potom na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku pol centimetra.

5 fotografií v galérii Zdroj: Dušan Křístek

2. Čerstvé huby očistíme a nakrájame na plátky, sušené namočíme do teplej vody. Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme huby, rascu a korenie. Prikryté dusíme zhruba 15 minút. Potom do zmesi primiešame rozšľahané osolené vajce a za stáleho miešania necháme zmes zhustnúť. Odstavíme.

5 fotografií v galérii Zdroj: Dušan Křístek

3. Cesto nakrájame na obdĺžniky alebo kruhy, na ktoré rozdelíme hubovú plnku. Cesto prehneme cez polovicu a okraje dobre popritláčame. Naplnené rezne vyprážame z oboch strán v rozpálenej masti do zlatista. Hotové vyberieme, zbavíme prebytočného tuku a podávame. Ako príloha môže byť zeleninový šalát.

5 fotografií v galérii Zdroj: Dušan Křístek

5 fotografií v galérii Zdroj: Dušan Křístek

Tento a ďalšie naše recepty nájdete v najúspešnejšej edícii kuchárskych kníh RECEPTY ZO ŽIVOTA

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×