Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Orechová roláda

28.10.2015 (39/2015) Príprava: 30 minút; Množstvo: 12 porcií
Orechová roláda
2 fotografie v galérii
Orechová roláda
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

4 vajcia, 100 g práškového cukru, 60 g hrubej múky, 80 g mletých vlašských orechov, strúhanú kôru z 1/2 citróna, polovice orechov na ozdobenie

Plnka: 100 g práškového cukru, 50 ml mlieka, 125 g masla, 1 lyžica rumu, 50 g mletých vlašských orechov

POSTUP:

1. Vajcia rozdelíme a z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu primiešame žĺtky, múku, mleté orechy a citrónovú kôru. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme. Po upečení vyberieme, necháme mierne vychladnúť, potom cesto aj s papierom zvinieme a necháme úplne vychladnúť.

2. Mlieko s cukrom ohrejeme, primiešame mleté orechy a povaríme do zhustnutia. Odstavíme a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme a postupne spojíme s orechovou masou. Nakoniec zjemníme rumom.

3. Upečenú piškótu odbalíme, papier odstránime a vnútornú stranu potrieme 2/3 plnky. Zvinieme a vonkajšiu stranu potrieme zvyšnou plnkou. Vrch ozdobíme polovicami orechov. Roládu dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním nakrájame na plátky.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 20 minút

2 fotografie v galérii Zdroj: Dušan Křístek

Tento a ďalšie naše recepty nájdete v najúspešnejšej edícii kuchárskych kníh RECEPTY ZO ŽIVOTA

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×