Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pečená kačica plnená jablkami

24.10.2015 (39/2015) Príprava: 50 minút; Množstvo: 6 porcií
Pečená kačica plnená jablkami
2 fotografie v galérii
Pečená kačica plnená jablkami
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

1 kačicu, 6 jabĺk, 1 pohár brusnicového kompótu, mleté čierne korenie, soľ

POSTUP:

1. Jablká ošúpeme a zo stredu vykrojíme jadierka tak, aby vznikol otvor. Naplníme brusnicovým kompótom.

2. Umytú a osušenú kačicu znútra i zvonka dôkladne osolíme a okoreníme. Do brušnej dutiny poukladáme naplnené jablká. Kačicu preložíme do pekáča, podlejeme trochou vody, zakryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Kačicu počas pečenie polievame výpekom. Podľa potreby podlejeme ďalšou vodou. Ku koncu kačicu dopečieme odkrytú.

3. Upečenú kačicu vyberieme z rúry, necháme mierne vychladnúť a naporciujeme. Podávame s jablkami a knedľou.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 2 až 3 hodiny

2 fotografie v galérii Zdroj: Dušan Křístek

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×